Vești proaste pentru bucureștenii care obișnuiesc să apeleze la serviciile Uber sau Taxify. Vor fi reluate discuțiile în ceea ce privește regulamentul-cadru privind organizarea şi executarea serviciului public de transport în regim de taxi.
Regulamentul-cadru este inclus pe ordinea de zi a ședinței de mâine a Consiliului general și stabilește că serviciile de dispecerat sunt obligatorii pentru toate toate taxiurile transportatorilor autorizaţi.
„Serviciile de dispecerat sunt obligatorii pentru toate taxiurile transportatorilor autorizaţi, care îşi desfăşoară activitatea de transport în regim de taxi pe teritoriul Municipiului Bucureşti şi nu se pot executa decât de către dispecerii taxi autorizaţi de autoritatea de autorizare a Primăriei Municipiului Bucureşti, în condiţiile în care se asigură posibilitatea clientului de a apela la aceste servicii prin comenzi telefonice sau orice alte mijloace (aplicaţii informatice, comenzi on-line pe site-ul web al dispeceratului taxi) şi de a le transmite prin staţia radio de emisie-recepţie către taximetrist”, prevede regulamentul.
Ridesharing-ul, așa cum este el cunoscut, e o alternativă la transportul tradițional de persoane, realizat prin intermediul taxiurilor.
Aplicațiile permit șoferilor să-și folosească mașinile lor sau unele închiriate și să transporte, contracost, persoane în oraș sau în afara lor. Uber e cel mai cunoscut nume în România, pentru că este cea mai mare platformă, urmat de Taxify.
Uber în București, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov. Compania are servicii de ridesharing de tip UberX, Uber Black, Uber Premium, dar în unele țări livrează mâncare și oferă și închiriere de biciclete.
La nivel mondial, Uber operează în 83 de țări și în 674 de orașe și are 40 de milioane de curse pe zi.